Jazz Prešov 2003 ponúkne vyrovnanú kvalitu na vyššej úrovni

10.11.2003 Celý región

Vyrovnanú kvalitu všetkých siedmich vystúpení v rámci dvojdňového programu ponúkne 12. ročník festivalu Jazz Prešov. Džezmeni zo Slovenska, Poľska, Maďarska,...
Vyrovnanú kvalitu všetkých siedmich vystúpení v rámci dvojdňového programu ponúkne 12. ročník festivalu Jazz Prešov. Džezmeni zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka a Nemecka sa predstavia v historickej sále Čierny orol prešovského Parku kultúry a oddychu vždy od 18. hodiny v stredu 12. novembra a vo štvrtok 13. novembra.

\"Diametrálny vzrast kvality podujatia sa odohral počas posledných dvoch rokov vďaka vstupu silnejších sponzorov, \" konštatoval dramaturg festivalu a jeho aktívny účastník, hráč na klavír Peter Adamkovič. Kým však po minulé roky bola v programe jedna umelecká hviezda, tohto roku sa podarilo zostaviť takú kvalitatívne vyrovnanú ponuku, že je to podľa Adamkoviča ďalší posun vpred vo formovaní festivalu.
Pozvanie do Prešova prijali takí umelci z Poľska ako skvelý bubeník Kazimierz Jonkisz či hráč na viaceré nástroje Jacek Pelc, maďarské trio Gábora Dörneyiho, poľsko-kubánska speváčka Yvonne Sanchezová, nemecký tenorsaxofonista Dirk Engelhardt. Po ročnej prestávke sa do rodného mesta a na festival, ktorý zakladal, vráti slovenský džezmen číslo 1 - Peter Lipa a vystúpi s Blues bandom českého hudobníka Luboša Andršta. Nebudú chýbať ani v súčasnosti najlepší slovenskí pianisti Ľuboš Šrámek a Ondrej Krajňák, ktorí vystúpia spoločne.
Festival organizuje umelecká agentúra Jany Pitkovej J. P. Art z Prešova. Tak ako vlani tak ako aj tohto roku je Jazz Prešov súčasťou programu Visegradského festivalu, ktorý je spoločným projektom samospráv miest z krajín V 4 a to Prešov, Olomouc, Wroclaw a Pécs.

(jj)
 

Vyberte región